Председател

antoan nikolovАнтоан Димитров Николов - Председател на "Фондация интелектуални проекти"

Антоан Димитров Николов е роден на 21 ноември 1967 година в град София. Завършва Магистърската си степен в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Председател е на Фондацията от февруари 1997 г. до момента. От септември 1991 г. до 2003 г. е бил общински съветник в СОС. До 1997 г. е бил член на Постоянната комисия по сигурност, обществен ред и граждански права, член на Постоянната комисия по стопанска политика, секретар на Постоянната комисия по нормативна уредба и обществен ред и заместник председател на Надзорния съвет на Столична общинска агенция за приватизация. Председател е на Столичния общински съвет от 1997 г. до септември 2003 г. От 2002 г. до момента е преподавател в НБУ - "Практики на местното самоуправление". Участвал е в Съвместен проект за следдипломно обучение на общински служители между Столичен общински съвет, Института за следдипломна квалификация към УНСС и International Institute of Minicipale Clark, USA, като организатор и лектор. Също така и в Съвместен проект за разширяване участието нa младите хора във властта между Демократичната младежка общност на Европа и МСДС.

 

Помощта при решаването на различни проблеми и благотворителността са основен приоритет на фондацията. Истинската Мъдрост е в добротата и любовта, и блажен е онзи, който им служи безкористно! Помагайки на другите, ние помагаме и на себе си. Нека да се върнем при корените на нашата хилядолетна българска мъдрост, да я пазим и носим в сърцата си навред по света!

Прилагайки философията, принципите и нормите на едно ново човешко сътрудничество, нека да изградим заедно един нов свят, свят без проблеми и зло, свят на уважение и човешка топлина, свят на осъществените възможности и мечти.

predsedatel

fip.logo
Адрес:
гр. София
бул. Ал. Пушкин №5
Търговски център „Павлово“
Телефон:
+359 2 857 67 34
Факс:+359 2 957 16 23
е-майл: office@fip.bg
maps